עורך דין בניו יורק ויזה E-2 | משרד עורכי דין Fainer & Lavy

מידע כללי על ויזת E-2 למשקיע אמנה

ויזת E-2 מיועדת למשקיעים אזרחי מדינות שלהן אמנת סחר עם ממשלת ארה”ב, המעוניינים להשקיע בארה”ב. דוגמא להשקעה כזו הינה, קנייה או הקמה של חברת היי-טק, מסעדה וכל עסק אקטיבי אחר בארה”ב. מומלץ לדבר עם עורך דין בניו יורק מומחה בהיתרי וויזת E-2 כדי להבטיח שאתם פועלים נכון לפני הגשת בקשתכם לרשויות ההגירה.

על מנת לקבל ויזת E-2 עליך לעמוד בתנאים הבאים:

ויזות ניתנות בדרך כלל לשנתיים עם אופציה להארכה לשנתיים בכל פעם וללא הגבלת זמן, כל עוד החברה עדיין פועלת ומתקיימות כל הדרישות הנ"ל. אתם יכולים להגיש בקשה לגרין קארד בכל קטגוריה אחרת. בעלך/אשתך וילדיכם שאינם נשואים והם מתחת לגיל 21 יהיו זכאים לסטטוס E-2 נגזרת ובעלך/אשתך רשאים אף הם לעבוד בארה"ב. עורך דין בניו יורק לויזת E-2 יכול לעזור לוודא שאתם זכאים לסוג זה של ויזה עוד טרם תתחילו בתהליך הבקשה.

הליך בקשת ויזת 2-E:

מסמכי הבקשה לויזת E-2 מוגשים למשרדי ההגירה האמריקאיים או לחילופין לקונסולייה האמריקאית במדינת תושבות הקבע של מבקש הויזה. אדם אשר שוהה בתוך גבולות ארה”ב עם ויזה אחרת וסטטוס שהייה שונה, רשאי ברוב המקרים, להגיש בקשה לשינוי הסטטוס הנוכחי שלו לסטטוס של E-2.

יחד עם זאת, במידה ויעזוב את ארה”ב, הוא יהיה חייב להגיש בקשה לויזת E-2 בקונסוליה האמריקאית בכדי שיוכל לשוב אל תוך גבולות ארה”ב ולקבל שוב סטטוס של E-2. לכן, מומלץ להגיש את הבקשה לויזת E-2 מלכתחילה בקונסוליה האמריקאית במדינת תושבות הקבע של מבקש הויזה, עוד טרם ההגעה לארה”ב.

יצויין, כי אדם אשר מעוניין להכשיר את השטח למטרת ההשקעה העסקית בארה”ב, לדוגמא: אדם אשר מגיע לארה”ב על מנת לפגוש אנשי עסקים על מנת להעריך את השווקים האמריקאיים או על מנת לפתוח חברה בארה”ב יוכל לעשות כן ע”י כניסה לארה”ב עם ויזת עסקים.

איך מגישים בקשה לוויזה E-2?

ברוב המקרים, המעוניינים להגיש בקשה לוויזה E-2 לארצות הברית נדרשים להגיש בקשה בשגרירות ארה"ב או בקונסוליה המטפלת במדינתם (מקום מגוריהם הקבוע). ככלל, אחד השלבים הבאים בתהליך הגשת בקשה לוויזה E-2 הוא ראיון.

כל המבקשים וויזה בגילאי 14 עד 79 נדרשים להופיע לראיון כחלק סטנדרטי מתהליך הבקשה לוויזה. אנשים שגילם פחות מ-14 או 80 ומעלה בדרך כלל אינם נדרשים לעבור ראיון – אם כי במידה והשגרירות או הקונסוליה יבקשו זאת יהיה עליהם להופיע. בשלב מסוים במהלך תהליך הטיפול בבקשה, תיערך סריקת טביעת אצבע דיגיטלית של מבקשי הוויזה.

אם נדרשים שלבי מיון נוספים של המועמדים הם יקבלו על כך הודעה עם הגשת בקשתם לוויזת E-2. מאחר וקיימת שונות בתהליך הגשת בקשה לוויזה E-2 בין קונסוליות במדינות שונות מכיוון שבמדינות שונות ישנם נהלים שונים ומדיניות אחרת לטיפול בבקשות לוויזה.

איזה תיעוד דורשת השגרירות?

השגרירות דורשת שכל מבקשי וויזת E-2 יספקו תיעוד כלשהו המוכיח את זכאותם. בנוסף לתיעוד הנדרש, על מבקשי הוויזה לשלם עמלת טיפול בבקשת וויזה למי שאינו מהגר בסך $205. עמלה זו אינה ניתנת להחזר, לגבי מדינות מסוימות חלה גם חובת תשלום של עמלת הדדיות בהנפקת וויזות.

עורך דין הגירה לוויזת E-2  יוכל לעזור לכם לוודא שתשלמו את כל העמלות הנדרשות ותגישו את כל המסמכים הנדרשים.

המסמכים הנדרשים כוללים את הדברים הבאים:

  • טופס DS-160 – בקשה אלקטרונית מקוונת לוויזה למי שאינם מהגרים 
  • DS-156E – בקשה לוויזת סוחר אמנה למי שאינם מהגרים (למנהלים, מנהלים בכירים ועובדים חיוניים) – מלאה וחתומה 
  • תוכנית עסקית אמינה שמראה שהעסק בארה"ב יכניס מספיק כסף כדי לכלכל את מבקשי הוויזה לאורך כל תקופת שהותם בארה"ב (כולל הנתמכים של מבקש הוויזה)
  • תמונה אחת בגודל 2×2 אינץ'
  • דרכון שהינו תקף לנסיעה לארה"ב, וגם שתאריך התוקף שלו הוא שישה חודשים לכל הפחות מעבר לתקופת השהות המתוכננת בארה"ב של מבקשי הוויזה. אם הדרכון כולל יותר מאדם אחד, כל אחד מהאנשים נדרש למלא טופס בקשה DS-160.
  • רישום עסק עבור העסק בארה"ב של מבקש הוויזה 
  • מסמך המוכיח קיומו של מקור הכנסה
  • מסמך המוכיח שבוצעה העברה בנקאית
  • הוכחה לכך שכוונתם של מבקשי הוויזה היא לחזור לארצם

איזה תיעוד דורשת השגרירות?

אם אושרה לכם וויזת E-2, עליכם להיות מודעים לתנאים ולהגבלות החלים על סוג ויזה זה. לדוגמה, משקיע אמנה או עובד יכולים לעבוד רק בפעילות שלגביה ניתן להם אישור בעת מתן סיווג וויזת ה-E-2 שלהם. עם זאת, עובדי וויזת E-2 רשאים לעבוד בחברת האם של ארגון האמנה או באחת מחברות הבת שלו – בתנאי שמתקיימים התנאים הבאים:

  • בוסס הקשר בין הארגונים;
  • ההעסקה בחברת הבת שבה מעוניינים דורשת כישורי פיקוח, ניהול או מיומנויות חיוניות; ו-
  • שום דבר אחר בתנאים ובהגבלות להעסקתו של בעל הוויזה לא השתנה.

בנוסף, כל שינוי מהותי בתנאים או בהגבלות של סטטוס ה-E-2 שלך חייב באישור על ידי ה-USCIS. שינוי מהותי נחשב לכל שינוי משמעותי במבנה הבסיסי או במאפיינים הבסיסיים של המעסיק שיכול להשפיע על זכאותך לסיווג "E". כמה דוגמאות לסוגים של שינויים מהותיים כאלו הן:

  • מיזוג חברות;
  • רכישה;
  • מכירת חטיבת החברה בה אתם מועסקים; אוֹ כל אירוע אחר שיש לו השפעה על מערכת היחסים של משקיע האמנה או העובד עם ארגון האמנה שאושר בעבר.

אם אינכם בטוחים האם עליכם לבקש אישור מה-USCIS לשינוי, צרו קשר עם עורך דין אשרת E-2 בהקדם האפשרי. העורך הדין שלכם יכול לעזור להדריך אותכם בצעדים הבאים שבהם יש לנקוט, אם יש כאלה